Bemutatkozás

A nevem Major Gábor.

1989-ben végeztem a Liszt Ferenc Zeneakadémia kihelyezett hangszerész képzőjében, zongora készítő és javító szakon. Inas és segéd éveimet a szombathelyi Bartók Béla zeneiskola hangszerész műhelyében töltöttem, Csánk Dezső, később Kúnkuti Ferenc keze alatt. 1996 óta élek és dolgozom a Pilisben, itt építettem egy kis hangszerész műhelyt. Szentendrén és vonzáskörzetében, valamint a Duna-kanyar településein és Budapesten vállalok munkát.

Munkámhoz tartozik zongorák, pianínók, harmóniumok, csembalók hangolása, javítása, akár teljes generál felújítással. Külső, belső munkák, a megrendelő igényei szerint.

Az utóbbi években kardinális problémává vált a családokban zenét, zongorajátékot tanuló gyermekek számára vásárolandó hangszerek minősége, ára, stb. Sok zongoraművésszel és zongoratanárral egyetértésben vélekedem úgy e dologról, hogy egy tisztességesen felújított bécsi mechanikás zongora kiválóan megfelel mind a család, mind pedig a zongoratanár vagy a tanuló hangszerrel szemben támasztott követelményeinek. Ha egy bizonyos idő elteltével komolyabb tanulmányokra van már szüksége a tanulónak, természetesen hangszert kell váltani, s egy ilyen hangszeren való tanulás, gyakorlás után bizton állíthatom, hogy könnyebb dolga van, lesz a tanulónak az angol mechanikával is.

Ne dobja ki régi hangszerét, mert lehet, hogy érdemes felújítani!

Egy-egy ilyen régi hangszer felújítása az új hangszerek árának töredékébe kerül csupán, s nem szabad elfelejteni, hogy valamikor ezeket a zongorákat hangszerész mesterek készítették, nagyon nagy hozzáértéssel, odaadással, a hangszerekhez megfelelő, válogatott anyagokból, s nem a ma használatos “műanyagokból”, ezért javításuk, felújításuk is kivitelezhető. Ha eladni kívánja régi hangszerét, ebben is tudok segíteni: küldje el zongorájának, pianínójának fotóját, s egyeztetés után felrakom a weboldalra – természetesen az Ön telefonszámával – mint eladó hangszert. Esetleg, ha olyan állapotban van a zongora, hogy már nem érdemes vele foglalkozni, felvásárolom alkatrésznek. Szakbecslés ügyében kérem, forduljon hozzám bizalommal!

* * * * * Szállításhoz kiváló segéderővel rendelkezem. * * * * *